ToplaNSL070923Јавна расвјета на дијелу пута иза ОШ „Дашо Павичић“ пуштена је у рад и прије планираног рока.

Простор око школе и вртића је сада на знатно безбједнијем нивоу него раније, а сигурности дјеце допринијело је и планско увезивање ове васпитно образовне установе са аутобуским стајалиштем на магистрали на којем је постављена и јавна чесма.
Завршен је дио пројекта јавне расвјете уз игралиште школе које је до сада било у мраку, а у наредним данима планиран је и наставак како би био освијетљен и дио пута између школе и вртића на Топлој. Пројекат је иницирао Секретаријат за комуналне дјелатности уз сагласност ОШ „Дашо Павичић“, а укупна вриједност радова које изводи Комунално стамбено је 10 000 еура. На овај начин повећана је безбједност ђака, пјешака али и имовина два васпитно-образовна објекта. Подсјећамо да је претходно постављена и сигурносна ограда дуж школског игралишта које је до сада било необезбјеђено.

Ново аутобуско стајалиште на Топлој у функцији је од понедељка, од јуче је оплемењено и јавном чесмом, а заштитна ограда је постављена и на траси од стајалишта до семафора.
„Потреба да се постављају јавне чесме је увијек присутна јер су свима од користи у сваком периоду године, не само љети када су високе температуре ваздуха. Овим је комплетиран пројекат изградње аутобуског стајалишта, тачније преостаје још само садња цвијећа и пузавице који ће оплеменити потпорни зид како би био постигнут и естетски ефекат“, казао је директор Агенције за изграду и развој града Александар Ковачевић.