NSL140923Пут од градског гробља у Савинској дубрави до цркве Светог Саве биће очишћен и уређен, а простор у порти оплемењен постављањем клупа, договорено је након што су дионицу данас обишли потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, директор Комунално стамбеног предузећа Борис Сеферовић и архијерејски намјесник за Херцег Нови, протојереј ставрофор Обрен Јовановић.

Ријеч је о фреквентном путу који, уз становнике тог дијела, користи и велики број грађана, а представља једину саобраћајну коминикацију којом се може колима прићи до цркве Светог Саве.
Заједничким снагама локална самоуправа и комунална предузећа ће, у сарадњи са Црквеном општином Топаљско херцегновском, у што скорије вријеме уредити пут и околни простор, орезати зеленило, отклонити посљедице које су изазвали водени токови током кишних периода. Такође, договорено је да буде уклоњен пјесак и камење са степеништа, али и уз пут на мјестима гдје га је вода акумулирала или је привремено одложено.
Биће сређена и порта цркве Светог Саве гдје ће уз уређење простора бити постављене и двије клупе.