00cistocakamionУ возном парку предузећа Чистоћа Херцег Нови од данас су нови вишенамјенски камион са дизалицом и кипом, као и багер, а до почетка љета очекују да им стигне и ауто-цистјерна, као и ауто-чистилица и камион за одвоз отпада са шеталишта. Тиме је заокружена набавка потребне механизације за бољу функционалност овог предузећа.

Приликом обиласка возног парка и пријема нових возила, потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић је истакао да је задовољство што су веома често у сервисној зони Чистоће која због домаћинског пословања, има могућност да свој рад боље и квалитетније организује.
„Сада су то камион и багер, што је добро јер сада преузимамо и управљање депонијом. Мислим да је ово примјер правог домаћинског вођења предузећа. У Чистоћи је за годину и седам, осам мјесеци, од када је директор Александар Шкобаљ, купљено 14 камиона, три багера и малих комбија. То указује на феноменалан рад. Чистоћа је дигнута на виши ниво, град је чистији и уз то ова механизација ће бити коришћена и за друге потребе у граду као што су чишћење корита ријека, одржавање и ширење путева и слично. На овај начин унапријеђујемо рад свих предузећа и мислим да су данас Комунално стамбено, Водовод и Чистоћа на завидном нивоу, предузећа која функционишу као да је у питању приватни сектор, што је резултат домаћинског односа према пословању. Знамо како је то функционисало прије неколико година, тако да је садашње пословање и организација на задовољство грађана и туриста који ће доћи у наш град, а дочекаће их уредан и чист град“, казао је потпредсједник Коњевић.

Директор Чистоће, Александар Шкобаљ појаснио је да ће вишенамјенски камион бити коришћен за превоз комуналног и кабастог отпада и зеленила са претоварне рампе на привремену депонију Дубоки до.
„Уз камион, набавили смо и кипу која је погодна за расути материјал, камен, па ће бити коришћен и за уређење плажа. Такође, камион има и дизалицу па ће послове за које је Општина до сада морала да ангажује приватнике, сада моћи да обавља Чистоћа. Вриједност камиона је 45 000 еура. Набавили смо и багер, вриједност је 25 000 еура и биће коришћен за одржавање привремене депоније на Тисовим гредама. Овим је на неки начин заокружена набавка потребне механизације за Чистоћу“, казао је Шкобаљ.
Додаје да до љета очекују набавку још једне ауто-цистјерне, ауто-чистилице за шеталиште као и једног комуналног камиона за одвоз отпада са шеталишта, нове контејнере и мање бетонске канте за ситан отпад на шеталишту.
Возни парк Чистоће обишао је и секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић.