prikaz iz projektaairАгенција за изградњу и развој Херцег Новог завршила је израду главног пројекта за изградњу и уређење новог аутобуског стајалишта и тротоара на Топлој.

Према рјешењу, стајалиште је предвиђено на локацији код Дома здравља, а тротоар ће бити изграђен на дионици од надвожњака до семафора.На овај начин ће једно од најфреквентнијих саобраћајних чворишта у граду по први пут добити уређено аутобуско стајалиште и тротоар са обје стране магистрале, што ће значајно допринијети побољшању безбједности пјешака и возача, као и растерећењу саобраћаја на магистрали и овој раскрсници.

Пројекат подразумијева изградњу и уређење стајалишта са степеништем које ће бити конекција према надвожњаку и Дому здравља, као и новог тротоара на дионици на којој до сада није било пјешачке комуникације са десне стране магистрале у правцу ка семафору, објашњава директор Агенције за изградњу и развој, Александар Ковачевић.
prikaz iz projektaair2Како каже, ово је пројекат за којим већ годинама постоји потреба, првенствено због безбједности и растерећења магистрале на локацији према којој гравитира огроман број грађана, јер се овдје налазе централна зграда Дома здравља, Центар безбједности, школа и вртић. Рјешење је урађено према одлуци о изградњи објекта од општег интереса која је усвојена у локалном парламенту.
Након што је завршен идејни пројекат, предстоји да Општина као инвеститор распише тендер за избор извођача радова, што се очекује током наредног мјесеца, каже Ковачевић.
Он додаје да је овај пројекат један у низу оних који за циљ имају унапријеђење безбједности саобраћаја, те најављује пројекте изградње још два аутобуска стајалишта уз магистралу на потезу од Херцег Новог према Игалу.