nas01032022Почела је реализација пројекта санације степеништа и уређења нове пјешачке стазе који повезују Трг Маршала Тита, код зграде “Поште” са Шеталиштем Пет Даница.

Кренуло се у активности на уређењу нове пјешачке стазе која ће бити повезана са степеништем, потом слиједи санација и адаптација постојећег степеништа, а пројектом је предвиђена и изградња нове расвјете његовом дужином, каже секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег-Нови, Василије Сеферовић. Радове на уређењу стазе и санације степеништа изводи предузеће “Комунално-стамбено” у сарадњи са ресорним Секретаријатом.

Како истиче Сеферовић, локална самоуправа одлучна је у намјери спровођења пројеката адаптација и санација градских степеништа, са чиме се почело још 2018. године када је степениште Јова Дабовића добило нови изглед. Затим су услиједили и радови на реконструкцији степеништа Данице Томашевић и Топаљског.
Очекује се скори почетак радова на уређењу степеништа Елизе Дуковић Ломбардић, додаје Сеферовић, а посао реконструкције, вриједан 96 хиљада еура, повјерен је фирми “Темко” која је путем јавног позива изабрана као најповољнији понуђач. Радове финансира Општина Херцег-Нови, а концепт санације урадила је Агенција за изградњу и развој града.
У плану су и пројекти санације и за степеништа Михајла Мустура и испод Тонсатија, најављује Сеферовић.