Naslovna23032022До почетка туристичке сезоне у нашем граду биће отворено преко 10 градилишта на којима ће се бити изведени радови на санацији и реконструкцији путне инфраструктуре.

Општина Херцег Нови ће за радове на санацији путне инфраструктуре издвојити преко 400 хиљада еура, а обухватиће двије краће дионице на Топлој 2 и у Улици Прве Бокешке бригаде, Устаничку улицу са два крака, Осјечку улицу, улицу 29. децембра, пут од Јадранске магистрале према Бјелској вали, Рибарску улицу, Требињску улицу, Доњи пут у Ђеновићима и степениште Елизе Дуковић Ломбардић. Такође, у плану су и пројекти санације за степеништа Михајла Мустура и испод Тонсатија.
Како истиче директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Александар Ковачевић, локална самоуправа остаје одлучна у намјери спровођења пројеката адаптација и санација градских степеништа и локалних саобраћајница.
На неким дионицима већ су започети радови, попут санације степеништа и стазе од “Поште” на Тргу Маршала Тита до Шеталишта Пет Даница, или улице Бокељских морнара гдје се изведени радови на замјени канализационих цијеви, а сада се ради на изградњи канала за одвод атмосферске канализације, након чега ће услиједити и асфалтирање комплетне улице са своја два крака.