sastanak 01042022

Службе и предузећа у Херцег-Новом су у сталној приправности и константно на терену, гдје пружају помоћ грађанима и отклањају посљедице невремена које је погодило град.

Општина је оформила тим представника комуналних служби и предузећа, који су у сталној комуникацији како би координисали активности и заједничким снагама одговорили на актуелну ситуацију.

Тимом координира секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић, а чине га начелник Службе заштите и спасавања Златко Ћировић, начелник Комуналне полиције Зоран Бијелић, начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић, директор „Комунално-стамбеног“ Борис Сеферовић, директорица „Водовода и канализације“ Оливера Доклестић и директор „Чистоће“ Милован Бендераћ.

„Имајући у виду да је и за предстојећи викенд најављен црвени метеоаларм, јутрос смо на састанку у Ватрогасном дому у Мељинама донијели закључак да ће, поред дежурних, у службама и предузећима бити организоване и приправне екипе, како би што ефикасније радили на уклањању посљедица невремена и одговорили на позиве грађана“, обавјештава Сеферовић.

Како каже, јуче је у Херцег Новом пало око 200 литара кише по квадратном метру, што је захтијевало интервенције свих надлежних служби и предузећа. Највећи проблеми настали су на дијелу магистрале код кружног тока у Мељинама, у Зеленици код „ПКБ“-а, као и уз ријеку Суторину, а дошло је и до више одрона на путном правцу Мељине-Петијевићи. Сеферовић истиче да су комунална предузећа и службе бити на терену нон-стоп, постављали вреће са пијеском, испумпавали воду из објеката и пружали помоћ грађанима.

„Пратимо ситуацију и организујемо активности у складу са стањем на терену. Прогнозе указују да је пред нама викенд падавина јаког интензитета и олујног вјетра, али све службе су у приправности и спремне да реагују на проблеме“, поручује Сеферовић.

Имајући у виду најаву неповољних временских услова, Сеферовић позива грађане на опрез, а посебно апелује на возаче да буду пажљиви јер да може доћи до одрона и отежаног одвијања саобраћаја.

Упућује грађане да све проблеме на терену пријаве путем цалл-центра на број 19800, након чега ће оне бити прослијеђене надлежнима екипама на терену.