nas10052022

До шпица љетне сезоне Бијела ће добити дуго очекивану и пријеко потребну пасарелу, уз помоћ које ће бити растерећен саобраћај на магистрали и унапријеђен ниво безбједности учесника у саобраћају, првенствено дјеце и ђака који морају прелазити ту дионицу како би дошли до основне школе.

Први радови на рашчишћавању терена почели су јуче, а како је истакао директор Агенције за изградњу и развој Херцег-Новог, Александар Ковачевић, динамиком радова је предвиђен завршетак већег дијела посла у периоду од 15. до 20. јуна, до када ће бити завршени сви зидарски и бетонски радови и постављена челична конструкција у дужини од 15 метара.

Након главних услиједиће фини радови попут постављања камена и инсталације лифта, а како је потврдио предсједник МЗ Бијела, Никола Самарџић, средином јуна ће бити постављена греда која ће спајати сјеверну и јужну страну.

Према његовим ријечима, у овој Мјесној заједници очекују да до почетка јула имају пасарелу у функцији, када би требало да услиједе и радови на инсталацији лифта као једног од последњих корака у реализацији овог пројекта. Он је посебно истакао задовољство чињеницом да ће дјеца и ученици који долазе из Каменара и Баошића имати безбједнији прилаз Основној школи „Орјенски батаљон“.

Посао финансира Управа јавних радова, а за извођење радова је ангажована фирма „Инжењер Гогић“, која је изабрана за најповољнију на тендеру за изградњу пасареле. Вриједност радова је 169.000 еура са урачунатим пдв-ом.