Nas12072022

Тротоар уз магистралу на потезу од куће Ростовића до скретања за Мојдешки пут, у дужини око 150 метара, биће изграђен у другој половини септембра.

Како су истакли директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић и Секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић, у претходном периоду је урађено идејно рјешење и извршен премјер радова, те ће се реализацији овог пројекта приступити по завршетку љетње туристичке сезоне и окончању саобраћајних гужви.

Након градње тротоара на наведеној траси, у плану локалне управе је израда пројектне документације која ће обухватити комплетан потез од Мојдешког пута до Петље.

12072022aaaНапомињемо и да је Општина финансирала изградњу тротоара у дужини од око 100 метара, на потезу од објекта “Moto shop Stihl” до куће Ростовића, уз сагласност Управе за саобраћај Црне Горе, у чијој је надлежности Јадранска магистрала.

Општина Херцег-Нови овим путем захваљује дијелу јавности који је указао на конкретан проблем. Иако се његовом рјешавању приступило још раније, уз помоћ конструктивне критике појединаца и група грађана, локална управа ће бити још успјешнија у тежњи да буде беспрекоран сервис становника Херцег-Новог.