NAs07122022

Данас је почела Јавна расправа о Нацрту Одлуке о обиму и врсти допуштених радова на спољним дијеловима стамбене зграде, коју спроводи Секретаријат за комуналне дјелатности Општине Херцег-Нови.

Како је истакао секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, нацртом Одлуке предвиђено је да управни надзор над овим радовима врши Секретаријат за комуналне дјелатности, док инспекцијски надзор обавља Служба за инспекцијске послове и Комунална полиција, у складу са својим овлашћењима.

“Овом Одлуком се одређује дозовљена врста радова на стамбеним зградама, као и радови на фасадама који ће се вршити у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој Херцег-Новог, сходно Правилнику који донесе Предсједник Општине Херцег-Нови, чиме ће бити одређена и висина новчаних средстава као вид учешћа локалне самоуправе у реализацији ових послова”, казао је Сеферовић и напоменуо да фасаде у заштићеним културним цјелинама морају бити у складу са издатим конзерваторским условима, док су фасаде осталих стамбених објеката одређене да буду: бијела, ублажено бијела, свијетла пастелна, и боја у земљаним тоновима.

Јавна расправа траје од 07. до 21. децембра, док ће централна јавна расправа бити одржана 15. децембра у Великој сали Скупштине општине Херцег-Нови, са почетком у 13:30.

Примједбе, предлози, сугестије и мишљења у писменој форми достављају се на адресу Општине Херцег-Нови - Секретаријат за комуналне дјелатности, преко Грађанског бироа Општине Херцег-Нови или мјесних заједница, а у електронској форми на е-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Програм одржавања Јавне расправе (.pdf)

Одлукa о обиму и врсти допуштених радова на спољним дијеловима стамбене зграде (.pdf)

Закључак (.pdf)