NAsKultura15062023

Филмски фестивал у Херцег-Новом један је од најзначајнијих фестивала у Црној Гори, али и један од најбољих промотера Црне Горе као филмске дестинације, истакла је министарка културе и медија Маша Влаовић на јучерашњем састанку са предсједником Општине Херцег-Нови, Стеваном Катићем и сарадницима.

Састанку су присуствовали Милена Мијовић-Дурутовић, генерална директорица Директората за културно-умјетничко стваралаштво у МКМ, потпредсједник Општине, Мирко Мустур, секретарка Секретаријата за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало и директорица ЈУК "Херцег Фест" Тања Атељевић.
На састанку је, како наводе из овог ресора, поред разговора о моделима унапређења Филмског фестивала, потписан и Уговор о сарадњи сарадњи на организацији фестивала, између МКМ и Општине Херцег-Нови.
Влаовић је казала да овакву манифестацију, која има статус манифестације од посебног значаја за културу Црне Горе, мора пратити тренд раста, те да је неопходно да се програмске политике прилагоде савременим токовима у овој области.

Мијовић-Дурутовић је током састанка изразила изузетно задовољство што постоји континуитет у сарадњи на овом програму, те да постоји потреба да се у даљој сарадњи дефинише начин реализације и управљачка структура ФФХН.
"Саму евалуацију и реализацију програмске концепције ФФХН унаприједиће потписани Уговор, чиме ћемо освјежити и додатно регулисати реализацију ове значајне манифестације на задовољство обије стране, а понајвише публике", рекла је Мијовић-Дурутовић.
"Изражавам задовољство одржаним састанком и заиста исцрпним разговорима које смо имали, али и због чињенице да Министарство културе и медија препознаје у Херцег-Новом партнера, како због традиционалних манифестација и фестивала, тако и због богате културне баштине коју смо у обавези да заједно чувамо и промовишемо" истакао је предсједник Катић.
Он је казао да ће културни садржаји у Херцег-Новом бити квалитетнији, захваљујући сарадњи Министарства и Општине на санацији културних добара и подршци Министарства за реализацију програма и пројеката у области културно умјетничког стваралаштва, путем конкурса.
МКМ ће наставити да буде партнер Општини Херцег-Нови у реализацији Филмског фестивала, али и свих других програма који унапређују културни живот у Херцег-Новом, закључено је на састанку Влаовић и Катића.