TRG 2023

У организацији Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег-Нови и ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег-Нови у петак (21. јула) биће отворен 21. Међународни сајам књига – Трг од књге. Овогодишњи мото манифестације је „Ох, како је добро бити међу људима који читају књиге“ (Рајнер Марија Рилке).

Покровитељи су Општина Херцег-Нови и градска Туристичка организација, а спонзори Институт „Др Симо Милошевић“ Игало, РТХН, Дневне новине Дан и ДОО Водовод и канализација Херцег-Нови.

„Током осам сајамских вечери поштоваоци књиге имаће могућност да на Тргу Херцег Стјепана (Белависти) уживају у квалитетном и разноврсном програму, а вјерујемо да ће љубитељи књиге и овог пута на Тргу од књиге пронаћи књигу за себе“, поручују организатори.

На Сајму ће се традиционално додијелити награде: Најљепша књига, Најбоља едиција, Издавачки подухват године и Најљепша дјечија књига, а у оквиру продајно-изложбеног дијела учествоваће око тридесет издавача из земље и региона. Биће представљена нова издања, а аутори и издавачи из Боке Которске, као и претходних година, имаће могућност да изложе и продају своја издања на штанду Бокељског издаваштва.

Радно вријеме Сајма је од 19.00 до 24.00 часа. Вечерњи програми почињу у 21.00 час, са изузетком програма за дјецу који почињу у 20.30 часова. Улаз за све програме и продајни дио Сајма је слободан.