CocaCola Radionica IV Saopštanje 002Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови позива младе људе да присуствују бесплатној едукативној радионици „Из угла младих предузетника – пут од идеје до успјешног стартап пројекта” коју организују у сарадњи са НВО Центар за омладинску едукацију у оквиру пројекта Европске омладинске картице (EYCA).

Радионица је дио Кока кола подршка младима и EYCA каравана знања, партнерства између једног од највећих програма неформалне едукације у Црној Гори – Кока кола подршка младима и међународног друштвено-одговорног програма Европске омладинске картице, који већ другу годину има циљ да, кроз потпуно бесплатан едукативни садржај, оснажи младе људе у грађењу каријерног пута и стицању додатних вјештина.

Радионицу ће водити Ивана Газивода, оснивачица апликације MyTurn. Млади ће овом приликом моћи да чују како је изгледао њен развојни пут предузетнице, који су изазови и препреке са којима се сусретала на том путу, али и које савјете би дала младима који се размишљају да крену њеним путем.

Радионица ће бити одржана у петак, 7. јуна у 12.00 часова у Омладинском центру у Херцег Новом.

Пројекат Европска омладинска картица реализује се у партнерству НВО Центар за омладинску едукацију и Министарства спорта и младих, а уз подршку и активно учешће Општине Херцег Нови, која на годишњем нивоу обезбјеђује бесплатну дистрибуцију картица за младе на територији локалне самоправе, као и реализацију програма неформалне едукације у циљу јачања вјештина младих.
Кока кола подршка младима је иницијатива коју од 2017. године реализује компанија Кока кола ХБЦ Црна Гора, са циљем да незапосленим младим људима пружи знања и вјештине неопходне за тржиште рада, а који се не стичу кроз формално образовање. Програм се реализује на територији цијеле Црне Горе, кроз различите формате - радионице и предавања, уживо или онлајн, а сва предавања бесплатна су за младе и доступна на онлајн платформи. Осим у Црној Гори, овај програм реалузује се у 29 других земаља на три континента гдје послује Кока кола ХБЦ.