Srednjoskolci 070624nslЕдукативна радионица „Из угла младих предузетника – пут од идеје до успјешног стартап пројекта“ одржана је данас у просторијама Омладинског центра, у организацији Секретаријата за културу и образовање и НВО Центар за омладинску едукацију, у оквиру пројекта Европске омладинске картице (EYCA).

Радионицу је водила Ивана Газивода, креаторка апликације “My turn”. Она је појаснила да апликација представља алат који помаже родитељима да лакше делегирају кућне активности дјеци, а дјеци пружа гемификовано искуство како би кућне активности више гледали као забаву, а не као обавезу.
“Ми смо наш пут почели на европској Академији иновација у Португалији, гдје смо били стипендисти ОЕБС-а. Ту смо кроз 15 дана били на путу креирања од идеје до стартапа, и тај пут смо наставили у Црној Гори кроз програм “Boost Me Up”, а на крају смо добили подршку и од Фонда за иновацију”, казала је Газивода и додала да ће до краја јула прва верзија апликације “My turn” бити на Google Play продавницама.
Srednjoskolci01Она је данас са средњошколцима разговарала управо о примјеру апликације чији је креатор, њеном развоју, али и о приликама у Црној Гори које могу да искористе за развијање својих идеја.
Ова радионица дио је Кока кола подршке младима и EYCA каравана знања, партнерства између једног од највећих програма неформалне едукације у Црној Гори – Кока кола подршка младима и међународног друштвено-одговорног програма Европске омладинске картице, који већ другу годину има циљ да, кроз потпуно бесплатан едукативни садржај, оснажи младе људе у грађењу каријерног пута и стицању додатних вјештина.