Trg od knjige 2022 naslovna

Међународни сајам књига „Трг од књиге“ ће бити отворен у четвртак, 21. јула на Тргу Херцега Стефана (Белависти), а мото 20. издања је мисао Стивена Кинга: „Књига је јединствени облик преносиве магије“.

Поздравну ријеч на отварању имаће предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић, а бесједиће књижевник Мухарем Баздуљ, након чега ће услиједити промоција његовог дјела „Иво Андрић - Живот у дванаест мјесеци: биографски кроки“.

Током осам сајамских вечери поштоваоци писане ријечи имаће прилику да уживају у квалитетном и разноврсном програму, као и да пронађу књиге за себе.

На Сајму ће бити представљена нова издања, а у оквиру продајно-изложбеног дијела учествоваће преко тридесет издавача из земље и региона. Аутори и издавачи из Боке Которске, као и претходних година, имаће могућност да представе своја издања на штанду Бокељског издаваштва. Традиционално ће бити додијељене награде: Најљепша књига, Најбоља едиција, Издавачки подухват године и Најљепша дјечија књига.  

И ове године организатори Сајма су Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови и ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови. Покровитељи су Општина Херцег-Нови и Туристичка организација Херцег-Нови, а спонзори: Институт Игало, хотел Play Игало, РТВ Херцег-Нови, дневне новине Дан, , ЈадранБока Херцег-Нови и Адриа ТВ Подгорица.

Радно вријеме Сајма је од 19.00 до 24.00 часова. Вечерњи програми почињу у 21.00 час, са изузетком програма за дјецу који почињу у 20.30 часова. Улаз за све програме и продајни дио Сајма је слободан.

Комплетан програм 20. МСК „Трг од књиге“ можете преузети овдје, а билтен манифестације овдје.