VladoVelas2019Владислав Велаш именован је за новог секретара за просторно планирање и изградњу Општине Херцег Нови.

Велаш је рођен 04.04.1977. године у Котору, основну и средњу школу завршио у Херцег Новом. Након основног и средњег образовања, 1995. године уписује Грађевински факултет, геодетски смјер, у Београду. По завршетку студија почиње са радом у компанији Енергопројект, гдје током наредних 12 година долази до позиције водећег инжeњера.
Током свог радног ангажмана, Велаш је радио у Црној Гори и Србији, у земљама региона и Европе, али и у Африци, специјализирајући се у изградњи великих инфраструктурних објеката.
Поред жеље да допринесе унапријеђењу квалитета живота у граду из којег потиче, Велаш истиче да је у руководству Општине Херцег Нови препознао енергију и иницијативу које су усмјерене на бржи и  квалитетнији урбанистички развој града.

Новом Одлуком о организацији рада локалне управе дошло је до реорганизације Секретаријата за просторно планирање и изградњу, на начин да је Служба главног градског архитекте одвојена као посебна служба. Посао главног градског архитекте обављаће досадашња секретарка за просторно планирање и изградњу Марина Секулић.