nas05052023aa

Директорат за рурални развој Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде ће у понедјељак у 10 часова у Великој сали Скупштине општине Херцег-Нови представити пети IPARD јавни позив за Мјеру 1: Инвестиције у физички капитал пољопривредних газдинстава, који ће трајати 30 дана, почевши од 15. маја текуће године.

Корисници ове мјере су правна или физичка лица, односно пољопривредна газдинства уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, као и предузеће или предузетник регистрован за дјелатност рибарства у Централном регистру привредних субјеката (ЦРПС).

Кроз ову мјеру подржавају се инвестиције у секторе пољопривредне производње: мљекарство, говедарство, овчарство и козарство, свињарство, живинарство, воћарство, повртарство, ратарство, узгој гљива и печурака, узгој ароматичног и љековитог биља, виноградарство, маслинарство, пчеларство, рибарство и аквакултура. Подржава се набавка намјенске опреме и механизације, те инвестиције чији прихватљиви трошкови износе од 10.000 до 500.000 еура (није укључен ПДВ).