FFF najavaТуристичка организација Херцег Нови и ове туристичке сезоне огранизује велики број фестивала и догађаја у нашем граду, а низ квалитетних културно-забавних садржаја започиње “Family Fun Fest” који ће почети вечерас (7. јула) и трајати до 6. августа на различитим локацијама у граду.

“Мислим да ће бити јако интересантно, нарочито дјеци, јер ће бити много филмских пројекција, цртаних филмова, али и аниматора на тематским вечерима. Такође, биће маскенбала на отвореном, али и бројних музичких вечери. Већ 8. јула нас очекује група “ABBA Real” на Шкверу, а затим и концерт групе “Магазин” у парку Бока”, најавила је директорица ТО Херцег Нови, Миља Виторовић.
Осим Шквера и плаже Жало на којима ће се организовати филмске пројекције, програм ће се одржавати код споменика Твртку И Котроманићу, у парку Бока. Седам дана ће се програм одржавати у Игалу, а фестивал ће бити затворен у Зеленици.
“Значајно је нагласити да у овом породичном фестивалу учествују и дјеца Херцег Новог, ту су полазници Школе глуме “Маска”, Културно спортског центра “ДиАНо”, ученици Музичке школе Херцег Нови. Они су сви дали свој допринос и раде са ентузијазмом и мислим, да је то пун погодак пошто ово јесте доминантно дјечији фестивал. Чека нас сјајно свечано отварање, али и мјесец дана забаве, весеља и музике. Мислим да ће бити интересантно како дјеци, тако и родитељима,” истиче Виторовић.
Додаје да је заштитни знак овог фестивала “Бјондина”, што је назив за плавокосе дјевојчице заступљен у Боки. Ова маскота ће бити постављена у различитим крајевима града како би упућивала на програм и скретала пажњу на овај фестивал.
Свечано отварање програма је вечерас у 20:30 сати у парку Бока, када ће анимирани ликови великог филмског хита ,,Encanto“ оживјети на филмском платну и привући велико интересовање дјеце из Херцег Новог, али и многобројних гостију из различитих земаља свијета који тренутно бораве у Новом.
“Осим овог фестивала, у исто вријеме се одржавају “Дани музике”, манифестација “Трг од књиге” почиње крајем јула, а током августа имамо различите музичке вечери, “Guitar Art Summer Fest” и наравно чувени Филмски фестивал,” подсјетила је Миља Виторовић.
Из ТО Херцег Нови напомињу да се више информација о Family Fun Fest, али и осталим манифестацијама које организују током љетњих мјесеци може наћи на званичним страницама Туристичке организације.