NSL280322Клапска пјесма и аутентичне делиције донијели су протеклог викенда угођај из Боке на највећи сајам туризма у региону, у оквиру програма „Гушти Боке“ којим су се заједно представиле туристичке организације Херцег Новог, Тивта и Котора.

Том приликом, штанд Херцег Новог на 43. Међународном сајму туризма у Београду посјетили су предсједник Општине, Стеван Катић и секретар за туризам, економски развој и инвестиције, Ненад Витомировић, као и предсједник Општине Тиват, Жељко Комненовић.
Катић је истакао да је веома задовољан представљањем Херцег Новог на београдском сајму, као и приликом да општине бококоторског залива организују заједнички промотивни догађај.
„Радује ме кад видим да је посјећеност на овој манифестацији јако добра. Ове године сам имао потребу да присуствујем Сајму и да још једном, заједнички, сви позовемо људе из региона, који су наши традиционални гости, да и ове године дођу у још већем броју. Херцег Нови је увијек био град који је широм отворених руку дочекивао туристе из Србије и наш град је увијек био дестинација коју су они користили за одмор“, казао је он.
Општа оцјена је да је ово био изузетно успјешан наступ, да се Херцег Нови као туристичка дестинација све боље котира на туристичком тржишту како региона тако и шире, те да са правом можемо очекивати да наредна туристичка година буде успјешна, саопштили су из Туристичке организације Херцег Нови.
Београд је једно од главних емитивних тржишта за Херцег Нови, због чега је било веома важно да понуда града на овом Сајму буде добро представљена, казао је в.д. директора Туристичке организације Херцег Нови, Ђорђе Станојловић. Како је објаснио, посебан нагласак је био на аутентичности, због чега је и организован догађај „Гушти Боке“.
„Увелико смо већ у припремама за сезону, Празник мимозе је била најава цијеле предстојеће сезоне. Пред нама су два нова музичка фестивала, за која се надамо да ће представити нову вриједност на туристичком тржишту, те да ће бити сјајан репрезент Херцег Новог. Ријеч је о фестивалима „Hype“ и „Наше море, наше скале“, казао је Станојловић.
Штанд је посјетила и почасна грађанка Херцег Новог, глумица Тања Бошковић. Она је казала да у Херцег Нови долази већ 40 пуних година и да се у њему осјећа као код куће.
„Ја у Херцег Новом имам лична пријатељства, познајем породице које су из Новог, познајем оне који долазе и испраћам са радошћу оне који одлазе. У том граду влада једна дивна атмосфера, људска, која је врло посебна, много је радости и благородне климе”, истакла је она.

Квалитетно презентовање туристичке привреде Црне Горе у Београду је традиција, а новитет ове године је заједничко представљање три општине Боке, рекао је директор Туристичке организације Котор, Јован Ристић. Он је објаснио да је ово наставак сарадње локалних туристичких организација која већ годину дана траје, кроз заједничке пројекте, наступе, организације доласка туроператора и студијских група.
„Ово тржиште нам је изузетно значајно, током протекле године гости из Србије су били на првом мјесту у укупном туристичком промету“, казала је директорица Туристичке организације Тиват, Даница Бањевић, истичући задовољство наступом на Сајму.
Бројни посјетиоци штанда имали су прилку да уживају у традиционалним посластицама са поднебља Боке, док је присутне забављала клапа “Castel Nuovo”.
Изузетно запажен и успјешан наступ Туристичке организације Херцег Нови на 43. Међународном сајму туризма у Београду од 24. до 27. марта, обиљежили су, поред гастро-музичког догађаја „Гушти Боке“, концерт Бојана Маровића као најава фестивала “Наше море, наше скале” и представљање комплетне дестинацијске понуде са свим њеним актуелним и атрактивним садржајима.
Представљање Херцег Новог организовано је у сарадњи са Агенцијом за развој и заштиту Орјена те представницима туристичке привреде града: Института Игало, хотелске групе Casa Del Mare, Градске кафане, Апарт хотела Sun Village, агенције Trend Travel, Конобе Врбањ, Јокине кужине, Винарије Савина и апартмана Марић, а своју понуду је представио и хотел Лазуре.