naslovna06042022

Прво издање фестивала “Бирам радост” у Херцег-Новом ће бити одржано од 10. до 25. априла, у организацији локалне Туристичке организације. Програми ће током два празнична, васкршња викенда понудити забаву за све генерације, а посебан позив да изаберу радост и буду дио ове манифестације упућен је дјеци и младима.

“Бирам радост” је новитет у програмској политици Туристичке организације Херцег-Нови, а тенденција је да се у граду организује што већи број садржаја који привлаче младе људе и туристе, казао је директор Туристичке организације, Ђорђе Станојловић на данашњој конференцији за новинаре којом је најављен фестивал.

“Идеја је да се од 10. до 25. априла, уколико временске прилике дозволе, одржи ова манифестација, као комбинација пучких свечаности које су добоко укорјењене у нашој традицији, а све ће се надовезати на прославу Васкрса као најрадоснијег празника”, рекао је Станојловић. Како је објаснио, Херцег Нови је познат као мултикултурални град, а ова манифестација се “наслања на ту врсту датости”.

Програм ће бити отворен у парку „Бока“ осликавањем декоративних јаја и кићењем града, у чему ће учествовати дјеца и умјетници, најавио је менаџер манифестација у Туристичкој организацији, Милутин Говедарица.

Наредни догађај је 14. априла на Тргу Николе Ђурковића, када ће дјеца фарбати мала 3Д јаја, која ће касније декорисати степеништа на главном градском Тргу. Удружење жена куваће и декорисати јаја и правити делиције, а све ће бити пропраћено базаром који ће трајати три дана.  Такмичење у украшавању медењака и „фаце паитинг“ биће организовани 17. априла. Слични садржаји су на програму и 24. априла, када је планиран богат завршни програм на Шкверу.

Незобилазан фактор у организацији ове манифестације је новска НВО „Машкаре“.

“Са нашим волонтерима и активистима даћемо пун допринос овој манифестацији јер Херцег-Нови заслужује да буде препознат по оваквој светковини и да се чује да смо урадили још један добар пројекат”, поручио је Пеулић.