nas13062022

Представљањем нове кампање под слоганом „Herceg Novi, feel it!“ протеклог викенда је означен званичан почетак љетње туристичке сезоне у Херцег Новом и најављена бројна дешавања која ће услиједити током наредна три мјесеца.

Свечаности коју је Туристичка организација Херцег Нови уприличила у „Holiday lounge baru“ присуствовали су бројни туристички посленици, представници локалне управе, пријатељских градова, пословних партнера и медија.

„Ово вече представља наставак интензивне кампање која траје од почетка ове године, а за циљ има да покаже изузетно богатство и разноликост Херцег Новог као туристичке дестинације. Судећи према предсезони, ово ће бити прва година након пандемије у којој ћемо имати остварење сезоне у пуном капацитету. Неке процјене кажу да можемо очекивати и обарање рекорда постављених у сезони 2019. године, а подаци из протекла два мјесеца за сада одговарају таквим предвиђањима“, истакао је у поздравном обраћању предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

Како је навео, статистика показује увећање посјете током ускршњих празника у односу на исти период 2019. године, а првог јунског викенда наставља се позитиван тренд са остварених 170% промета у односу на исти период прошле године.

„Радује ме чињеница да су новски хотелијери задовољни предсезоном, јер су представници туристичке привреде наши важни партнери на путу туристичког развоја града. Да Херцег Нови представља повољно окружење за улагање у најважнију црногорску привредну грану показује интересовање инвеститора из цијелог свијета, као и изградња нових капацитета који подижу квалитет понуде и позиционирају наш град високо на листи пожељних туристичких дестинација“, казао је Катић.

Истичући значај стварања повољног пословног окружења и унапријеђења градске инфраструктуре за развој туризма, предсједник Општине Херцег Нови је поручио да су изградња путне и водоводне мреже на Луштици, уређење пута према Врбању, изградња нове аутобуске станице и панорамске гондоле до Жвиња само неки у низу пројеката чија реализација ће директно утицати, како на квалитет живота грађана, тако и на ниво услуге коју нудимо бројним туристима који бирају наш град.

„Herceg Novi Feel It“ представља освјежење, које је било потребно Туристичкој организацији након што је дуги низ година у кампањама коришћен стари слоган. У сржи кампање која ће обиљежити ову сезону налази се истицање компаративних предности и квалитета нашег града у односу на друге дестинације“, оцијенио је Катић осврћући се на нову кампању.

Подсјетио је да је понуда Херцег Новог у протеклом периоду понуда представљена у бројним градовима региона који представљају центре најјачих емитивних тржишта, а гдје је исказано изузетно интересовање од стране представника туристичке привреде и индивидуалних гостију. Такође, интензивна маркетиншка кампања усмјерена је и према државама Западне Европе, јер се након панедмије та тржишта поново отварају.

„Понуда Херцег Новог нису само море, сунце и плаже. Они јесу наше богатство и љепота, али ово је град препознат као историјска, културна, фестивалска, здравствена, спортска и дестинација за активни и породични одмор. Све то представља основу на којој је заснован наш рад да унаприједимо услове за бављење туризмом, проширимо понуду и умањимо сезоналност“, казао је Катић и изразио увјерење да ће нова кампања бити успјешна у намјери да покаже оно што заиста нуди посјета Херцег Новом, осјећаје и успомене као најснажније и највриједније што са путовања можете донијети.

Кроз допуњени слоган „Herceg Novi, feel the culture!“ обухваћена је и културна понуда града које је у свијету препозната као вид активног туризма и као таква је тренд у туристичким центрима, казала је директорица Јавне установе културе „Херцег Фест“, Гордана Поробић Крцуновић.

„Херцег Нови који слови као град културе, током цијеле године има богат културни живот. Очекујемо да кроз ову кампању наша културна понуда буде препознатљива и видљивија на глобалном тржишту“, казала је Поробић Крцуновић.

Она је истакла да ће почетак богатог културног љета означити манифестација Буђење љета, а програми ће се током наредних мјесеци одвијати на бројним отвореним сценама у граду.

„Очекује нас велики број фестивала као што су Дани музике, Guitar art summer fest, Operosa, као и Филмски фестивал у оквиру којег обиљежавамо два јубилеја – 35 година фестивала и 100 година бископске културе у Херцег Новом. Настојаћемо да на високом нивоу обиљежимо ове врло значајне јубилеје. Ове године обиљежавамо још један важан јубилеј, 130 година од рођења Ива Андрића у рестаурираној и прелијепој кући Нобеловца“, најавила је Поробић Крцуновић.

Кампања за ову сезону осмишљена је како би објединила и представила комплетну понуду града, свих капацитета и ресурса на чијем унапријеђивању се стално ради, казао је директор Туристичке организације Херцег Нови, Ђорђе Станојловић.

„Herceg Novi, feel it!“ главни је слоган ове кампање и односи се на осјећај који сваки гост носи када одлази из нашег града. Међутим, он има и своје наставке, који укључују све оне садржаје које Херцег Нови нуди у својој богатој културној и туристичкој понуди. Туристичка организација је кренула и у ову сезону, а са поносом истичемо како биљежимо одређене рекордне бројке, наша емитивна тржишта су у експанзији, а са Националном туристичком организацијом и новим авио линијама отварамо нова тржишта. Бринемо о свом залеђу у сталној сарадњи са Агенцијом за развој и заштиту Орјена, и све је више садражаја који ће побољшати понуду у нашем граду“, казао је Станојловић, а потом додијелио захвалнице хотелијерима који су Туристичкој стална подршка у реализацији бројних активности.

Уз поруку „Осјетите Херцег Нови! Herceg Novi – Feel It!“ залив је освијетлио ватромет, а потом је одржан концерт Жељка Васића.