NSL19032020Активности Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Општине Херцег Нови у овом тренутку су посебно усмјерене на предузимање мјера за заштиту грађана и контролу поштовања наредби и препорука за спрјечавање инфекције изазване коронавирусом, истиче начелница ове Службе Марија Бошковић.

Служба ради 24 часа, током којих обавља стални комунални надзор, у сарадњи са представницима Управе полиције.
„Контролишемо поштовање наредби и препорука Владе и Националног координационог тијела за заразне болести, као и Општине Херцег Нови, у дијелу који се односи на рад угоститељских објеката и трговина, окупљања на отвореном простору, на игралиштима, шеталиштима и друго у складу са надлежностима. Локална управа је донијела и одлуку да предузеће „Чистоћа“ обавља редовно прање градских улица, уз нашу асистенцију. Настојимо да максимално допринесемо поштовању свих мјера, ради заштите здравља свих грађана“, објашњава Бошковић.
Важна активност је и обилазак терена у циљу едукације грађана. Циљ је да сви у Херцег Новом буду упознати са значајем поштовања привремених мјера, препорука издатих на државном и локалном нивоу, као и превенција могућих послиједица непоштовања прописаних мјера Владе Црне Горе.
„Желим да упутим ријечи захвалности и поштовања свим грађанима Херцег Новог који су показали и показују одговорност, разумијевање и сарадњу у моментима када се као друштво суочавамо са опасношћу од ширења коронавируса. Ради се о ризику који само солидарно, заједничким снагама можемо умањити и избјећи. Зато је понашање свакога од нас од неизмјерог значаја“, поручује Бошковић.
Она истиче да Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора остаје на располагању свим грађанима. За све молбе, сугестије и примједбе које ће олакшати превазилажење постојећег стања, грађани се могу обратити позивом на број 19800 или 321-919, мејлом на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , као и екипама на терену.