Њихове руке ткају приче које ће прекрити столове блиставим столњацима, сачувати драгоцјене тренутке у меким салветама и освијетлити кухиње у кецељама испреплетаним топлином и снагом.

У радионицама које организује НВО Маре Маре десет жена у оквиру пројекта ,,Made by Novljanke” креирају и шију текстилне потрепштине за угоститељство и надају се да ће након обуке лакше наћи или покренути сопствени посао.
Свака нит коју пажљиво увлаче у свој рад носи дио њихових прича и душа, а сваки детаљ је печат њихове посвећености.
И док тихо разговарају, радионица постаје мјесто заједништва, гдје се животне приче преплављују смијехом и подршком. Ту, у том магичном простору, жене постају не само швеље, већ и пријатељице које дијеле радости и туге.
"Одушевљена сам овом радионицом! Свиђа ми се како смо учили нове технике шивања, а материјали које смо користиле су фантастични, заиста сам уживала у раду с њима”, истиче Станка.
" Научила сам много нових ствари . Никада нисам мислила да ћу моћи направити нешто тако креативно и осјећам се инспирисана да експериментишем с шивањем након ове радионице”, наводи Лепа.
Гордана тврди да је инструкторка сјајно преносила знање. Каже и да се осјећа самоувјереније у своје вјештине шивања.
Све учеснице радионица кажу да је “дивно радити с другима и дијелити идеје и да је забавно радити у таквом окружењу, размјењивати искуства и савјете".
Пројекат Маде бy Новљанке имплементира се у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану који финансира Европска унија, а у Црној Гори УНДП у партнерству са 14 локалних самоуправа међу којима је и Општина Херцег Нови.
Контакт особа Дубравка Раичевић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.