Из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност, обавјештавају грађане, да ће сутра (10. мај) спровести трећи ларвицидни третман комараца, док ће у понедељак и уторак, 13. и 14. маја, обавити први третман дератизације јавних површина на територији општине Херцег Нови.

Ларвицидно треатирање комараца се спроводи на подручјима као што су баре, канали, отворени водотоци, градска гробља и септичке јаме. Као ларвицидно средство, користи се биолошки ларвицид тј. препарат димилин на бази дифлубензурона, који није опасан по људе и сисаре у цијелини и није токсичан за птице и пчеле већ само за циљане штеточине.
Дератизација (13. и 14. мај) обухвата канализационе шахтове и контејнерска мјеста на подручју Општине, као и јавне зелене површине око стамбених објеката, на потезу од граничног прелаза Дебели бријег до Каменара, дуж магистрале, као и улицама Сава Илића, Његошева, Саве Ковачевића, затим појас уз обалу Шеталишта пет Даница и приобални пут дуж ривијере.
Апелују на власнике кућних љубимаца да у овом периоду, сходно Одлуци о условима и начину држања кућних љубимаца и начину поступања са напуштеним и изгубљеним кућним љубимцима, поведу рачуна о безбиједности својих љубимаца.