Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције позива сва заинтересована ММСП која послују на територији општине Херцег-Нови да се пријаве у Фонд за иновације Црне Горе на Јавни позив "Колаборативни грантови за иновације".

Предмет  Јавног позива је додјела грантова за иновације чија је основна сврха подстицање сарадње микро, малих и средњих предузећа (ММСП) са научно истраживачким установама  и/или другим ММСП у изради и спровођењу иновативних пројеката са циљем стварања нових производа и услуга (нарочито у здравственом туризму и одрживој пољопривреди), као и технологија са значајним, одрживим будућим утицајем и тржишним потенцијалом.

Јавни позив је отворен за конзорцијум који чине ММСП, основано као правно лице са сједиштем у Црној Гори као Главни подносилац пријаве и лиценцирана научно истраживачка установа, основана у Црној Гори или ММСП основано као правно лице са сједиштем у Црној Гори као Главни коподносилац пријаве.

Фонд додјељује грантове у максималном износу од 100.000 еура по одобреном пројекту. Финансирање додијељено од стране Фонда може покрити највише:

-80% укупних трошкова пројекта за микро и мала предузећа;

-70% укупних трошкова пројекта за средња предузећа.

На порталу фонда опширније се можете информисати о ближим условима  пријаве, критеријумима и самој документацији.

Пријаве на Јавни позив се достављају путем портала Фонда најкасније до 27. септембра 2022. године, до 14.00 часова.

Контакт се може остварити на број телефона 020 653 891, као и путем електронске поште на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .