Radionica Nenad Gugl„Зашто и како читати“ назив је тематске радионице коју ће водити писац Ненад Гугл, а биће организована сјутра, 22. септембра у великој сали Општине Херцег Нови, са почетком у 18 часова.

Радионица ће подразумијевати и разговор са писцем на дату тему, а учешће је бесплатно. Намијењена је у првом реду младим људима, али и свим осталим заинтересованим грађанима, најављују из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови, који је организатор програма.
Ненад Гугл је професор и писац. Познат је као мотивациони говорник и педагог који настоји да пробуди интересовање младих за књигу и читање. Поборник је модерних технологија у учионицама и један од покретача портала на ком професори држе видео-предавања и лекције из школског градива.
У оквиру посјете Ненада Гугла Херцег Новом заказано је и „Вече са Гуглом“, у организацији Јавне установе културе „Херцег-Фест“. У петак 23. септембра у 20 часова у Кући нобеловца Ива Андрића биће представљени његови романи „Велелепота секунде“ и „Умро сам у петак“, о којима ће говорити аутор и Хаџи Душан Милошевић, уредник „Бит издаваштва“.