Nas09062023

Предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић и предсједник Скупштине општине Иван Отовић одржали су данас радни састанак са главним имамом за Боку и Будву Мехом еф. Мартиновићем и предсједником Исламске заједнице у Боки Сеадом Реџепајем. Циљ је, како су истакли, сарадњу која је и до сада била успјешна, подићи на виши ниво, а допринос томе даће и данас потписан нацрт уговора о дугорочној подршци.

Ефендија Мехо Мартиновић посебно је похвалио подршку Исламској заједници и разумијевање које добијају од предсједника Општине Херцег-Нови Стевана Катића.

„Ми муслимани, Бошњаци и остали народи исламске вјероисповјести уживамо сва права у Херцег-Новом и хвала драгом Богу, данас смо на састанку уговорили да Општина подржи рад и агенду Исламске заједнице. Нашу сарадњу смо на тај начин  учврстили и посебно сам захвалан на разумијевању предсједнику Катићу, истакао је главни имам Мартиновић.

За Херцег-Нови је веома важна сарадња са свим вјерским заједницама, а годинама уназад она је успјешна са Исламском заједницом у Боки, истакао је предсједник Катић.

„Као град који баштини толеранцију и који је богат различитостима, желимо да учврстимо и оснажимо сарадњу нацртом уговора који смо данас потписали. Ријеч је о дугорочној сарадњи која се између осталог односи и на финансијску подршку вјерским заједницама на територији општине Херцег Нови предвиђену Буџетом. Надам се да ћемо у наредном периоду имати још бољу сарадњу него до сада. И лични контакти и релације које имамо на дневном и седмичном нивоу са уваженим пријатељима, дају нам за право да кажемо да су сви припадници исламске вјероисповјести у Херцег Новом максимално уважени, а тако ће бити и даље. И у наредном периоду руководство Општине Херцег-Нови одазиваће се позивима да присуствује свим празницима у организацији Исламске заједнице за Боку и Будву“, казао је предсједник Катић.