Свим медијским радницама и радницима у Црној Гори Свјетски дан слободе медија честитао је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, у своје лично и име локалне управе.

“Желим да се захвалим свим медијским радницима и кућама у Херцег Новом и Црној Гори који свој посао обављају професионално и квалитетно. Пандемија вируса корона, као и све велике друштвене кризе и изазови, истакли су колики је значај медија, као свепрожимајућег чиниоца наше друштвене збиље.
Управо из тога разлога  важно је да сви у друштву, а најприје држава и локалне самоуправе, заштите медије од свих притисака, напада и увреда који утичу на независност и слободу медијских радника, без обзира са које адресе они долазе.
Херцег Нови, као слободарски, мултикултурални град отворености и толеранције, препознаје и признаје изузетан значај који медијске раднице и радници имају у локалној заједници.
Ви сте они који, часним и поштеним радом, директно доприносе очувању темељних друштвених вриједности, заштити људских права и слобода, очувању и афирмацији наше богате културне и историјске баштине, јачању подршке рањивим групама, солидарности и разумијевању.
Честитам вам Дан слободе медија, са жељом да у нашем друштву у што скоријој будућности буду створени услови за потпуно слободан рад медијиских радника, те да добијете друштвени и економски статус и углед који одговарају изузетном значају ваше професије за све нас”, поручује Катић.