Nas18042024aa

У организацији ЈУ Дневни центар Херцег-Нови, данас су у Спортском центру у Игалу почеле Друге регионалне спортске игре за дјецу, омладину и старије особе са сметњама и тешкоћама у развоју. Данас и сутра у атлетским дисциплинама и стоном тенису такмичиће се преко 150 учесника из 24 екипе Црне Горе и региона.

Такмичаре из Новог Сада, Сарајева, Мостара, Бања Луке, Дубровника и градова Црне Горе, поздравио је потпредсједник Општине Херцег-Нови, Милош Коњевић који је отварајући Игре истакао да је поносан на све учеснике и организаторе.

„Пред вама су два дана такмичења али прије свега дружења и склапања нових пријатељстава. Надам се да ћете имати прилику да видите макар дио нашег лијепог Херцег-Новог који је ове године носилац значајног признања – Европски град спорта. Том признању доприносите и ви учешћем у овим играма и доласком у Херцег-Нови. Поносни смо на преко 150 учесника и веома захвални домаћинима што су организовали овакву спортску манифестацију. Знамо да сте уложили доста труда, ентузијазма и љубави према дјеци и свом занимању. Погледајте ваш успјех, ујединили сте регион у Херцег-Новом! Зато је Општина Херцег-Нови, као и до сада, спремна да буде ваша подршка и ослонац за овакве и сличне пројекте, али не заборављамо да будемо уз вас и за свакодневне активности“, истакао је потпредсједник Коњевић и учесницима захвалио што људе уче  племенитости и доброти.

Такмичаре је поздравио прослављени параолимпијац Црне Горе, Новљанин Милош Спаић.

„Ово је показатељ да су особе са инвалидитетом равноправни чланови друштва, што је наша мисија генерално и на спортском, политичком и друштвеном нивоу. Ово је показатељ и  да су особе са инвалидитетом вриједни као и сви други и драго ми је да је оволики број екипа стигао у Херцег-Нови”, казао је Спаић.

Директорица Дневног центра ХН, Драгица Косић пожељела је учесницима угодан боравак у Херцег-Новом и успјешно такмичење, а Општини Херцег-Нови и свим спонзорима захвалила на подршци.

У умјетничком програму наступили су чланови КСЦ ДиАНо, Мажорет клуб Лили, Музичке школе Херцег-Нови и КУД Илија Кишић.

Свечаном отварању присуствовали су и предсједник Скупштине општине ХН Иван Отовић, потпредсједница СОХН Драгана Станишић, секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић са сарадницима, директори дневних центара и школа, асистенти и родитељи.

Дводневно такмичење у четири атлетске дисциплине и стоном тенису организовано је у СЦ Игало, на терену ФК Игало и у Полино арени у Суторини.