naslovna05072024aaПредсједници општина Херцег-Нови и Тиват, Стеван Катић и Жељко Комненовић, потписали су са директором Јавног предузећа за управљање морским добром, Младеном Микијељем уговоре о спонзорству спортских клубова који су у власништву ове двије општине. Од прихода остварених на трајектној линији Каменари – Лепетане спортским организацијама који су носиоци развоја спорта у Херцег-Новом усмјерено је 55.000 еура, док је са 50.000 еура подржан рад спортских организација у Тивту.

Донације су добили херцегновски клубови ПВК „Јадран“; ФК „Игало 1929“; КК „Приморје 1945“ и Једриличарски клуб „Југоле Гракалић“, као и тиватски ФК „Арсенал“ и КК „Теодо“.

„Наш циљ је да допринесемо развоју спорта и здравих стилова живота у локалним заједницама у којима остварујемо приходе“, нагласио је Микијељ, наводећи да је промет од услуге трајектне линије Каменари – Лепетане током маја 2024. порастао за 76% у односу на исти период прошле године, док је промет у јуну 15% већи у односу на јун 2023. године.

„Очекујем да ће промет и даље расти, па ћемо остварене приходе улагати у области од инетереса за грађане Тивта и Херцег-Новог“, казао је Микијељ и подсјетио да је ЈПМД у протеклом периоду подржало бројне манифестације и рад невладиних организација у обје општине.

Катић и Комненовић захвалили су на спонзорству, изражавајући наду да ће ова средства утицати на квалитет рада спортских организација чији су оснивачи локалне управе два бокељска града.

„Херцег-Нови у развоју спорта и улагању у рад са младим категоријама види нову снагу олимпијског и Европског града спорта за 2024. годину, што су с правом звања које наш град носи. Сјајни резултати херцегновских клубова могу бити још бољи, што је свакако један од циљева, али изнад свега наша тежња је да им омогућимо боље услове за рад“, казао је предсједник Катић.