00ulicasuncemuyikaМузичко-гастрономска Отворена улица одржава се данас у Игалу, на потезу од Омладинског парка до платоа код „Поште“.

Наступају клапа Цастел Нуово и састав Трио Маре, као и мажорет клуб „Лили“, а мјештанима и гостима Празника мимозе представљају се и винари из Тршке горе, Удружење за његовање традиције Долењска и чланови Фолклорног друштва „Крес“. Дио своје понуде представљају и угоститељи из Игала и херцегновске невладине организације . Програм ће трајати до 14 часова.
У оквиру манифестације Дани Београда, која је дио Празника мимозе захваљујући Туристичкој организацији Београда као партнеру, вечерас нам предстоји Ноћна спенза - од 19 часова на новској градској пијаци ће се представити Београдски ноћни маркет и „Градске пијаце Београд“.
Вечерашњи излагачи: „100% Само воће – домаће воћне ролнице“, „Хонеy бее гоод – производи од меда“, „Чарна – природна козметика“, „Кика – уникатни арт декупаж послужавници“, „Ајвар с југа – домаћи ајвар и слатко“. Придружиће им се и неки већ познати и неки нови учесници сајмова и базара у нашем граду. Дегустацију локалних делиција приредиће жене Баошића окупљене у Удружењу „Фешта“, а вруће приганице Удружење жена „Мала сирена“ из Баошића. За добар штимунг задужен је ДЈ Бркати, који је чест извођач на манифестацији Београдски ноћни маркет.
Комплетан програм 53. Празника мимозе можете погледати и преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf .