01UbliПредставници Општине Херцег Нови посјетили су јуче Мјесну заједницу Убли, како би обилазећи терен сагледали актуелне потребе и захтјеве грађана тог дијела херцегновске општине.

Са мјештанима су разговарали потпредсједник Општине, Мирко Мустур, секретари за комуналне дјелатности и локалну самоуправу, Василије Сеферовић и Жељко Бајчета, директор предузећа „Чистоћа“, Милован Бендераћ, а у име Агенције за изградњу и развој директор Александар Ковачевић и инжењер Милан Стаменовић.
Договорено је да ће у наредном периоду бити завршено асфалтирање дионице локалног пута од кућ Вуковића до уласка у привремено одлагалиште Тисове греде.
02UbliПредставници локалне управе су истакли да један од приоритета рада остаје уређење путне инфраструктуре у свим дијеловима општине. С тим у вези, закључено је да ће Агенција за изградњу и развој приступити изради премјера и предрачуна радова за санацију ударних рупа од села Жлијеби до Азила, као и за проширење пута од Азила до Карауле.
Током обиласка договорена је и адаптација два парохијска дома, код цркава Светог Ђорђа и Свете Госпође.
Истакнуто је да је згради школе, тачније подручног одјељења Основне школе „Милан Вуковић“, неопходна санација, те да ће у наредном периоду бити размотрена могућност њене ревитализације и стављања у функцију туристичке понуде мјеста.
Потпредсједник Мустур и секретар Сеферовић су овом приликом посјетили и Азил на Диздарици, како би сагледали тренутно стање и могућности за побољшање услова у склоништу за напуштене и изгубљене псе.