NSL010622Општина Херцег Нови и Управа за инспекцијске послове Црне Горе заједнички ће радити на сузбијању свих облика нелегалног пословања, а активности ће бити интензивиране у шпицу љетње сезоне, поручено је током данашњег састанка предсједника Општине, Стевана Катића и директорице Управе, Ане Вујошевић.

Тема радног састанка биле су активности у току љетње туристичке сезоне, тачније појачан инспекцијски надзор, идентификација проблема и сагладавање начина за заједничко дјеловање општинских служби и инспекција које су у надлежности Управе.
Састанку су присуствовали потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур, секретар за туризам, економски развој и инвестиције Ненад Витомировић, начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић, начелник Комуналне полиције Зоран Бијелић и помоћница директорице Управе за инспекцијске послове, Вишња Орбан.
Предсједник Општине, Стеван Катић оцијенио је као веома значајно што је овај састанак одржан у сусрет шпицу љетње сезоне, посебно имајући у виду да у Херцег Нови у предсезони борави скоро три пута више гостију него прошле године, што се сматра показатељем да ће овогодишња сезона бити рекордна.
Како је истакао, Управа за инспекцијске послове и општинске службе, прије свега Служба за инспекцијске послове и Комунална полиција, имаће редовну комуникацију и заједнички дјеловати у свим областима које су у њиховој надлежности.
„Договорили смо да се сарадња у наредном периоду интензивира и да Управа за инспекцијске послове делегира свог представника који ће се укључити у рад општинског координационог тијела за припрему и праћење љетње сезоне, као што је то било претходне године. Изражавам задовољство што је наша сарадња на завидном нивоу и што ће се наставити и током ове сезоне, на добробит свих грађана“, казао је Катић.

Директорица Управе за инспекцијске послове, Ана Вујошевић је нагласила традиционално добру сарадњу инспекција које су у надлежности Управе и општинских служби. Оцијенила је да је укључивање представника Управе у општинско координационо тијело добар корак, јер доприноси бољој координацији и комуникацији између локалне управе и државних инспекцијских служби.
„Ове године, као и претходних, фокус ће бити на сузбијању свих видова нелегалног пословања, било да се ради о сузбијању сиве економије, раду без одобрења, непријављеним радницима, свим облицима нелегалних продаја или другим дјелатностима које су у надлежности контроле Управе“, казала је Вујошевић.
Како је информисала, током маја су почеле појачане контроле градилишта, које ће трајати и током јуна. Најавила је да ће појачани надзор током јула и августа подразумијевати присуство инспектора Управе на територији општине Херцег Нови, који ће у координацији са општинским инспекцијама спроводити акцијске активности како би осигурали поштовање закона и радили на сузбијању свих видова нелегалног пословања.