NSL121122У Општини Херцег Нови одржан је састанак руководства локалне самоуправе са новом отправницом послова у Амбасади Републике Србије у Црној Гори, Јелисаветом Чолановић и конзулом Републике Србије у Херцег Новом, Мићом Роговићем.

Уз предсједника Општине Херцег Нови, Стевана Катића, о приликама у нашем граду говорили су и предсједник локалне Скупштине Иван Отовић, потпредсједник Општине Мирко Мустур и Градски администратор Ненад Ђорђевић.
Учесници састанка разговарали су о више тема од значаја за град, као и о проблемима у функционисању здравствених установа Института „Др Симо Милошевић“ и Болнице Мељине, док је фокус разговора био наставак сарадње са бројним градовима у Србији са којима Херцег Нови баштини традиционалне и пријатељске односе.
„Наредна 2023. ће бити динамична година. На Празнику мимозе ће нам се поново представити Београд, Нови Сад по први пут, а биће и неких изнађења која се спремају за фебруар идуће године. С тим у вези, једна од тема састанка било је и увођење чартер летова из Ниша и Краљева, у периоду одржавања Празника мимозе“, казао је Катић.
Оно што радује је чињеница да је Херцег Нови традиционално љетовалиште за бројне српске туристе са забиљеженим драстичним трендом раста, што ће се свакако наставити и наредних година, поручио је предсједник Општине.
Letovi121101Према ријечима Чолановић, жеља Амбасаде Републике Србије је да се сарадња додатно оснажи, иако је она и до сада била веома значајна.
„Видимо простор и за неке нове видове сарадње који повезаност грађана Херцег Новог и Србије могу додатно да оснаже, као што су чартер летови у периоду одржавања Празника мимозе. Радо ћемо заједнички планирати кораке за њихову реализацију и биће нам задовољство да на овај начин промовишемо сарадњу између Херцег Новог и Републике Србије“, истакла је Чолановић.