Nas16112022

54. Празник мимозе биће одржан у Херцег-Новом од 17. фебруара до 04. марта 2023. године.

Највећу зимску туристичко-пропагандну манифестацију у Црној Гори отвориће и затворити концерти регионалних музичких звијезда у Игалу – на отварању у петак, 17. фебруара наступиће Марија Шерифовић, а на затварању у суботу, 04. марта Тони Цетински. 

Концерту отварања претходиће дефиле Градске музике, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки и тромбоњера, а затварању велика међународна карневалска поворка. Традиционална Фешта од мимозе, рибе и вина на херцеговској ривијери биће одржана 18. фебруара, а истог датума је у плану и први маскенбал.

Дирекција Празника мимозе, који чине представници Општине Херцег-Нови, локалне Туристичке организације и Јавне установе културе „Херцег-фест“, дефинисао је забавне, културне и дјечије програме који ће бити одржани у оквиру 54. издања фестивала, а детаљи комплетног програма биће потврђени и представљени јавности на конференцији за новинаре сљедеће седмице.

PMimoze2023Промоција 54. Празника мимозе почиње овог викенда догађајима у Београду и Новом Саду, а до краја мјесеца биће уприличен и промо догађај у Сарајеву. Фестивал ће за викенд бити најављен у оквиру промоције зимске сезоне на Међународном сајму туризма у Новом Саду, на којем ће Туристичка организација Херцег-Нови наступити заједно са Националном туристичком организацијом Црне Горе и другим локалним туристичким организацијама.