NASlovna22022023aa

Чланови Координационог тијела за припрему туристичке сезоне наставили су са теренским активностима и данас обишли трасу од Галеба до тунела на шеталишту на Топлој и том приликом евидентирали неправилности које је потребно отклонити.

Секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег-Нови, Василије Сеферовић, подсјетио је да је Координационо тијело за припрему туристичке сезоне формирано прије неколико седмица и да је сада фокус на  шеталишту, као и да ће чланови тог тијела седмично обилазити по један дио града.

„Имамо пар ситуација на које ћемо брзо да реагујемо, као што су ломљава урбаног мобилијара и садња мимоза на овом појасу од Галеба до ресторана „Мимоза“. Неправилности су евидентиране и службе ће у најскоријем року бити на терену како би биле откоњене и како би се адекватно приступило припреми предстојеће туристичке сезоне“, казао је Сеферовић.

Начелница Службе за инспекцијске послове, Марија Бошковић, истиче да на данас пређеној траси постоји 5-6 привремених објеката који нису уписани у Програм привремених објеката на територији Општине Херцег-Нови за период од 2019 до 2024. године, а нису евидентирани ни у плановима Морског добра и за њих ће бити издати налози за уклањање.

„Управо на овој дионици коју смо прошли могу да констатујем да је за знатан број привремених објеката – угоститељских објеката са терасама, прибавио потребну документацију, односно усагласио стање на терену  са документацијом. Један дио објеката је још увијек у процедури због обима документације коју је потребно скупити да би могао да се постави/сагради привремени објекат. С обзиром да су то објекти који су већ постојали, прибавља се документација и усаглашава се стање на терену“, истакла је Бошковић.

Менаџер Општине Херцег-Нови, Душан Вукић, казао је да је безбједност грађана и гостију нашег града један од приоритета, те да је на терену констатована потреба за уклањањем сувих грана, поправком мобилијара, као и за санацијом одвода површинских вода на неколико локација.

„Битно је да се на вријеме кренуло са припремом туристичке сезоне. Празник мимозе нам је довео велики број туриста, маркетиншки је све одрађено како треба и видимо да тај ефекат препознају грађани Херцег-Новог.  Што се тиче туристичке сезоне, и ту ћемо имати маркетиншку промоцију, али прије свега ми морамо спремно дочекати туристе, да се не креће са припремом у мају, већ у фебруару одмах послије Нове године“, казао је Вукић након теренског обиласка.

На терену су данас били и директор предузећа „Чистоћа“ Александар Шкобаљ, директор „Комунално стамбеног“ предузећа, Борис Сеферовић, начелник Комуналне полиције, Борислав Обрадовић, те представница Морског добра, Весна Радуловић.