NSL24022023Делегација Града Новог Сада, на челу са замјеником градоначелника Игором Црнобарцем, боравила је данас у Општини Херцег Нови, гдје су са предсједником Стеваном Катићем и сарадницима разговарали о даљем повезивању два града, развијању и стварању економских и културних могућности, те учешћу Новог Сада – Европске пријестонице културе 2022. у програму Празника мимозе.

Састанку су присуствовали и чланица новосадског Градског вијећа задужена за социјална питања, Данијела Костић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, потпредсједник Општине, Мирко Мустур и Градски администратор, Ненад Ђорђевић.
Замјеник градоначелника Новог Сада, Игор Црнобарац, честитао је свим грађанима Херцег Новог 54. Празник мимозе, истичући да су у делегацији изузетно почаствовани чињеницом да је данашњи дан на мимозином фестивалу посвећен управо Новом Саду, са којим наш град његује изузетно пријатељске односе.
„Желимо да на што бољи начин представимо и додатно упознамо становнике Херцег Новог са нашм културом, историјом и традицијом и са свим оним што повезује наша два града. Веза коју остварујемо постоји на више нивоа, велики је потенцијал да је даље продубимо и поставимо темеље за будућу даљу сарадњу у областима туризма, културе, спорта и привреде“, казао је Црнобарац.
Предсједник Катић је напоменуо да су је ова посјета договорена током промоције 54. Празника мимозе у Новом Саду, када је уприличен састанак челника два града.
„Сарадњу коју смо започели прије неколико година ми ћемо успјешно наставити и у наредном периоду. Херцег Нови је туристичко мјесто, а Нови Сад све више и више доживљлава експанзију на пољу туризма, тако да ће привредна сарадња свакако бити у нашем фокусу“, нагласио је Катић.
Након састанка, новосадска делегација се са потпредсједником Мустуром упутила у парк „Боке“, односно Парк мимозе, гдје су наступали тамбураши Синише Јевтића, те представљена традиционална новосадска и војвођанска кухиња. 

Програм „Дана Новог Сада“ на Празнику мимозе организован је у сарадњи Општине Херцег Нови и ЈУК „Херцег-фест“ са Културним центром и Туристичком организацијом Новог Сада. Вечерас ће бити отворена изложба фотографија „Осјети дух Новог Сада“ у Дворани Парк.
Након изложбе вечерас ће бити одржан и концерт легендарног Звонка Богдана у 21 сат у Парку мимозе. У Градској кафани данас и сутра од 15 до 20 сати грађани и гости могу уживати уз новосадске тамбураше и војвођанске специјалитете.