NasSOHN10052023

На XIII сједници локалног парламента одборници су данас били једногласни по питању усвајања закључака у оквиру друге тачке дневног реда “Информација о раду општинске Комисије за рјешавање проблема и статуса трајектне линије Каменари - Лепетане”, а које ће прослиједити Влади и ЈП Морско добро.

Усвојени закључци су:  

-СОХН инсистира да Влада Црне Горе оснује посебно предузеће које ће се бавити трајектним превозом, а чије ће сједиште бити у Херцег-Новом.

-СОХН апелује на Владу да Општина Херцег-Нови буде већински заступљена у власничкој и управљачкој структури будућег привредног друштва, чија ће основна дјелатност бити пружање услуга трајектног превоза.

-СОХН позива Владу Црне Горе да покрене одговарајуће предуслове за премошћавање Бококоторског залива, изградњом моста или тунела, како би се трајно ријешио проблем саобраћајне повезаности Херцег-Новог.

-СОХН тражи од ЈП Морско добро да мјештани МЗ Каменари имају веће повољности од осталих грађана Херцег-Новог, што би подразумјевало ослобађање плаћања карте превоза за све мјештане Каменара са сталним боравком и некретнином на подручју ове мјесне заједнице, а све то због буке и гужве, нарочито у љетним мјесецима, што угрожава њихово свакодневно функционисање и бављење туризмом.