fotoSOHNbolnicaУ случају да до 31. октобра не буде ријешено питање ПЗУ „Опште болнице Мељине“ – у стечају и дође до њеног затварања, одборници Скупштине општине Херцег Нови и представници извршне власти, заједно са грађанима, организоваће протесте са циљем блокирања граничних прелаза на територији општине Херцег Нови, до испуњења захтјева, закључак је који су одборници херцегновског парламента једногласно усвојили на 10. редовној сједници.

Одборници су, у складу са Информацијом о статусу Болнице у Мељинама, усвојили и закључак :
- Скупштина општине Херцег Нови позива Владу Црне Горе и ресорна министарства да најкасније до 31.10.2022. године нађу рјешење којим би се омогућило даље функционисање ПЗУ „Општа болница Мељине“ – у стечају, те да се Болница хитно уведе у систем јавног здравства.
Уз претходни закључак, херцегновски локални парламент је предложио да се ПЗУ „Општа болница Мељине“ – у стечају узме у закуп од стране јавног здравственог система ради обезбјеђивања потребних болничких капацитета и побољшања квалитета здравствених услуга.
Трећи закључак који су одборници једногласно усвојили односи се на апел Специјалном државном тужилаштву и Вишем суду у Подгорици:
- Скупштина општине Херцег Нови упућује апел Спцијалном државном тужилашту и Вишем суду у Подгорици да хитно размотри питање да ли и даље стоје разлози за постојање привремене мјере обезбјеђења Кри-С.бр. 4/09 од 09.09.2019. године, јер егзистирање те привремене мјере у правном поретку онемогућава функционисање ПЗУ „Општа Болница Мељине“ – у стечају и самим тим пружање здравствене заштите грађанима.
Поред поменутих ставова, закључено је да ће Скупштина општине Херцег Нови на ванредној сједници размотрити и предузимање других мјера у циљу очувања Болнице Мељине.