grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Otvorena izložba slika u hotelu "Lajthaus" u Igalu

  • petak, 25 oktobar 2013 12:47

моје сунце 2013Sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Vladimir Žutković otvorio je sinoć u holu hotela "Lajthaus", u okviru programa proslave Dana oslobođenja i Praznika grada, izložbu radova nastalih u toku slikarske kolonije u Igalu.

Koloniju je u okviru projekta "Moje sunce" organizovala humanitarna organizacija "Složno u nevolji – SAN"  iz Niša uz podršku Opštine Herceg-Novi. Na otvarnju izložbe  govorio je predsjednik ove niške humanitarne organizacije Dragan Blagojević.
Sedmi put se pokazujemo kao dobri domaćini i iskrno se nadam da će djeca ovdje uvijek imati gdje da se smjeste, uživaju i grade lijepa sjećanja. Mislim da smo svi uvjereni da ima još dosta prostora za saradnju i da ovakvi projekti koje pokreće dobra volja ne mogu da propadnu – kazao je Vladimir Žutković.
Ove godine u radu kolonije učestvovali su slikari: Boris Dragojević, Filip Janković, Ljubomir Brajović Braja, Pavle Popović, Đuro Lubarda, Sofija Ćuk Di Garofani, Milutin Dedić, Ana Mimi Petrović, Maja Brajović, Drago Vučić, Mihailo Gligorić, Zoran Suvajac, Milan Jovović, Luka Dedić, Staniša Dželetović, Milan Rogošić, Hadži Branislav Nikitović, Srđan Ćeranić i Olgica Stefanović.
Na slikarskoj koloniji nastalo je 32 rada u raznim tehnikama. Osim umjetničkog kvaliteta značaj ove izložbe je u tome što se sredstvima prikupljenim od prodaje slika finansira projekat "Moje sunce" u okviru koga već 10 godina siromašna djeca imaju prilike da dođu na more. Ovu postavku će imati prilike da vidi i publika u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi