grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Projekat ADRINET: Italijanski ribari u posjeti Herceg Novom

  • petak, 20 decembar 2019 15:18

Adrinet19U okviru aktivnosti koje Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi  sprovodi na EU projektu ADRINET, predstavnici opštine Kastro iz Italije boravili su tri dana u Herceg Novom.

Opširnije...

Srednjoškolci iz Herceg Novog na omladinskom festivalu u Italiji

  • ponedjeljak, 02 decembar 2019 16:01

OMFI19Pordenone – U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju u okviru EU projekta European Youth Empowerment Festivals (EYE-Festivals), učenici JUSMŠ ,,Ivan Goran Kovačić'' zajedno sa preko sto mladih učestvovali su na prvom omladinskom „EYE“ festivalu koji je održan 26. i 27. novembra u italijanskom gradu Pordenoneu.

Opširnije...

Projekat ACHIEVE u Herceg Novom - Mladi učili i razgovarali o EU

  • petak, 08 novembar 2019 11:50

NAs08112019Veliki broj učenika JUSMŠ ,,Ivan Goran Kovačić'' iz Herceg Novog učestvovalo je u Prvom lokalnom događaju međunarodnog projekta ACHIEVE održanom u ovoj školi. Događaj koji je za cilj imao da približi EU mladima, kao i da ih podstakne da razmišljaju o položaju i odnosu Crne Gore naspram EU, organizovala je Kancelarija za međunarodnu saradnji Opštine Herceg Novi u saradnji sa nastavnim osobljem i učenicima novske srednje škole.

Opširnije...

Izvanredan uspjeh Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi: Odobrena četiri projekta ukupne vrijednosti blizu sedam miliona eura

  • srijeda, 06 novembar 2019 15:01

Nas06112019Opštini Herceg Novi odobrena su četiri projekta u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Nosilac tri projekta je Opština, koja je za bespovratna sredstva aplicirala preko Kancelarije za međunarodnu saradnju, a na jednom je partner Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Opširnije...

Drevna Kanli Kula – Savremeni vremeplov

  • četvrtak, 01 avgust 2019 11:02

imagess01082019Otvoren je visoko-tehnološki Centar za posjetioce na Kanli Kuli, čije je opremanje dio projekta Fortress ReInvented, u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Opširnije...