GANSL240524Udruženje Glavnih administratora lokalnih samouprava u Crnoj Gori danas je zvanično osnovano na Skupštini održanoj u hotelu Palmon Bej, a za sjedište Udruženja izabran je Herceg Novi.

zgradaohn2024U Herceg Novom će se 24. maja održati osnivačka skupština Glavnih administratora lokalnih samouprava u Crnoj Gori, u organizaciji Službe Glavnog administratora Opštine Herceg Novi, sa sljedećim dnevnim redom:

NSL25122023U susret današnjem najradosnijem prazniku koji proslavljaju rimokatolički vjernici i drugi hrišćani koji poštuju gregorijanski kalendar, sinoć je u župnoj crkvi Svetog Jeronima u Herceg Novom tradicionalno služena ponoćka.

nasGA22122023

Uloga glavnog administratora u koordinaciji rada organa uprave, prepreke u ostvarivanju te nadležnosti, kao i aktuelne teme iz prakse i problemi sa kojima se susreću u obavljanju svoje funkcije, bile su teme sjednice glavnih administratora lokalnih samouprava u Crnoj Gori koja je održana juče (21. decembar) u palati Venecija u Ulcinju. U radu sjednice učestvovao je i glavni administrator Opštine Herceg-Novi, Nenad Đorđević.

ObudsmanNSLU okviru dvodnevne radne posjete Herceg-Novom u cilju obilježavanja Dana zaštitnika ljudskih prava i Međunarodnog dana djeteta, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori Siniša Bjeković i saradnici boravili su u Opštini Herceg-Novi gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem održali sastanak i razgovarali o problemima naših sugrađana prilikom ostvarivanja sopstvenih prava.