NSL19092023Prvi jesenji sajam posvećen domaćoj krtoli i plodovima jeseni „Krtolijada“ održan je prethodne nedelje u porti crkve Svetog Jovana na Kamenom.

novastazaorjen1Proteklog vikenda otvorena je još jedna planinska ruta u hercegnovskom zaleđu. Staza kroz Ljuti krš, na južnom obodu masiva Orjen, rezultat je zajedničkog rada domaćina, Planinarskog kluba “Subra” i Pohodničkog društva “Novo mesto” iz istoimenog grada - pobratima Herceg Novog.

StazaNSL23062023Planinarski klub “Subra” i Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi organizuju otvaranje nove planinske staze u hercegnovskom zaleđu koja je nastala zajedničkim radom planinara “Subre” i “Novog Mesta” iz Slovenije.

NAs25042023

Povodom Dana planete Zemlje, u subotu, 22. aprila, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, NVO "Ne bacajte boce" i volonteri Crvenog krsta uz podršku Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg-Novi organizovali su akciju ekološkog čišćenja i sadnju novih sadnica crnog bora na Orjenu.

nsl20042023Iz Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost obaviještavaju da će u subotu 22. aprila, u cilju obilježavanja Dana planete Zemlje, na Orjenu biti organizovano niz aktivnosti, među kojima su edukativna tura Stazom zdravlja, sadnja novih sadnica crnog bora i akcija ekološkog čišćenja.