Privremeno se vrši izmjena režima saobraćaja u ulici Put partizanskih majki na Toploj, na dijelu ulice koji vodi sa južne i istočne strane OŠ “Dašo Pavičić”, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva vozila.

Privremeno se vrši izmjena režima saobraćaja na lokalnom priobalnom putu u naselju Bijela – ulice Treća bijeljanska, Bijelskih dobrotvora, Brodograditelja, Druga bijeljanska i Prva bijeljanska, na pozetu od hotela “Delfin” do Doma kulture, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva vozila.

Plakat peticija InstitutPotpisivanje peticije za spas Instituta „Dr Simo Milošević”, u okviru kampanje „Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan", biće organizovano sutra (četvrtak, 21. septembar) na šetalištu ispred Prve faze Instituta, od 18:00 do 21:00 sat.

Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost obavještava građane, a posebno pčelare kako bi mogli zaštiti svoje košnice, da će na teritoriji opštine Herceg Novi, u srijedu i četvrtak, 20. i 21. septembra, biti obavljeno zaprašivanje komaraca u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

Privremeno se vrši izmjena režima saobraćaja u Sokolovačkoj ulici u Zelenici (na potezu od broja 44 do bivšeg vojnog objekta), na način da se zabranjuje saobraćaj za sva vozila.

Privremeno se vrši izmjena režima saobraćaja od Šetališta Pet Danica (kod raskrsnice sa ulicom Bokeških mornara), kao i u dijelu ulice Bokeških mornara koji vodi od Šetališta Pet Danica do broja 75, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva vozila.

Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost obavještava građane, a  posebno pčelare kako bi mogli zaštiti svoje košnice, da će na teritoriji opštine Herceg-Novi, u petak i subotu, 1. i 2. septembra biti izvršeno zaprašivanje komaraca. Tretiranje će se obaviti u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

Zadimljavanje odraslih formi komaraca obavljeno je na svakih 15 dana od 15. juna do 1. septembra na cijeloj teritoriji opštine tj. od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i ul. Sava Ilića, Njegoševa,  Save Kovačevića, pojas uz obalu Šetališta Pet Danica i priobalni put duž Rivijere. Zadimljavanje obuhvata i javne zelene površine oko stambenih objekata, te naselje Njivice, Sutorina, Drenovik, Servisna zona, Igalo, Gomila, Sušćepan, Čela, Podi, Zelenika, Kuti, Bijela do Bijelske vale.

Iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti obavještavaju da je od danas (22. avguasta) do 5. septembra zabranjen saobraćaj za sve vrste vozila na dijelu lokalnog puta u Mojdežu, od skretanja za zaseok Porobići (od strane sela Mojdež) do zaseoka Porobići.

NSL210823Uprava lokalnih javnih prihoda preseljena je iz zgrade Opštine Herceg Novi u nove prostorije koje se nalaze na Trgu maršala Tita - u prizemlju Pošte Crne Gore, ulaz poslije Komunalne policije, Službe za inspekcijske poslove i Parking servisa.

Privremeno se vrši izmjena režima saobraćaja na lokalnom priobalnom putu u naselju Đenovići – ulici Obala crvenih mornara, na potezu od raskrsnice te ulice i ulice Ivanovića (istočna strana Portonovog) do restorana “Papagaj”, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva vozila. Režim izmjene saobraćaja odnosi se na vremenski period od 19:30 do 20:30, u subotu 19. avgusta.

Izmjena režima saobraćaja vrši se radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja manifestacije “Ludi ljetni ples”.