nas24062022

Novske službe i preduzeća spremno dočekuju sezonu visokog rizika od požara, a poseban akcenat biće na pojačanom nadzoru i kontroli na terenu, saopšteno je tokom današnjeg sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje. Kako je zaključeno, situacija se prati na dnevnom nivou i biće primijenjene represivne mjere prema svima koji se ne budu ponašali u skladu sa pravilima i propisima o zabrani loženja vatre na otvorenom.

Nas21062022a

Herceg-Novi je jutros dočekao ljeto programom u svitanje na tvrđavi Forte Mare. Osmo „Buđenje ljeta“ okupilo je veliki broj Novljana i gostiju, koji su zrake prvog ljetnjeg sunca dočekali uživajući u jedinstvenom pogledu na zaliv, akustičnom nastupu sastava Negative i vokalu Ivane Peters.

bronze na EP u Pragu jun 2022 RTHN

Novskim karatistima Nemanji Mikuliću i Nenadu Đuričiću upućujem srdačne čestitke povodom osvajanja bronzane medalje na Prvenstvu Evrope u Pragu, u ime Opštine Herceg-Novi svoje lično.

Nas17062022

Herceg-Novi je postao novi član Evropske federacije Napoleonovih gradova (FECN). Federacija okuplja više od 50 gradova širom kontinenta, a njen rad fokusiran je na poznavanje i priznavanje naslijeđa i uticaja Napolenovog perioda u izgradnji savremene Evrope, kao i njegove duboke implikacije povezane sa različitim percepcijama nacija.

nas140622022

Istraživanje o politikama i percepcijama mladih koje je urađeno u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 („ReLOaD2“), predstavljeno je danas u velikoj sali Skupštine opštine Herceg-Novi, sa posebnim fokusom na rezultate koji se tiču percepcije i potreba mladih Novljanki i Novljana.