Nas15032023

U Institutu „Dr Simo Milošević“ održana je 64. sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje – konsultativno saslušanje povodom prevazilaženja problema u funkcionisanju Instituta.

nas13032023

Trajekt “Trideseti avgust” od danas saobraća na liniji Kamenari-Lepetane. Ovo plovilo, dugo 54 i široko gotovo 14 metara, prvo je u nizu, a plan je kompletiranje flote do početka ljetnje sezone, poručeno je na današnjoj ceremoniji otvaranja kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Opštine Tivat i Opštine Herceg-Novi.

NAs10032023aaa

Opština Herceg-Novi potpisala je ugovor o izgradnji nadzemne pasarele u Zelenici, što je investicija ukupne vrijednosti 196.291,73 eura.

ZOHN10032023

Opština Herceg-Novi imenovala je Komisiju za rješavanje problema i statusa trajektne linije Kamenari-Lepetane, sa ciljem definisanja i zastupanja građanki i građana Herceg-Novog u ovom pitanju od opšteg interesa,  a posebno imajući u vidu da novska lokalna uprava nije uključena u trenutne aktivnosti Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom u vezi sa rješavanjem novonastale situacije.

endmimoza23carnevalOvogodišnji, 54. Praznik mimoze bio je za pamćenje, baš kao i završnica najveće novske fešte. Juče je Herceg Novim prodefilovalo oko 800 karnevalista, uslijedilo je tradicionalno spaljivanje krnevola Fjaka Južinovića, a potom sjajan koncert Tonija Cetinskog.