SaradnjaNSL031222Opština Herceg Novi i Opština Neum će sa partnerskim gradovima regiona u narednom periodu zajednički raditi na izradi projekata i apliciranju za sredstva iz EU fondova, dogovoreno je na sastanku čelnika dva grada, predsjednika Opštine Stevana Katića i Opštinskog načelnika Dragana Jurkovića.

nas02122022

Izvanredni i opunomoćeni Ambasador Kraljevine Holandije, sa sjedištem u Beogradu, Theodorus Antonius Reintjes boravio je danas u prvoj zvaničnoj Opštini Herceg-Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem, predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Otovićem i potpredsjednikom Opštine, Mirkom Musturom razgovarao o unapređenju turističke saradnje, mogućnosti uvođenja avionskih linija između dvije zemlje, kao i brodskih ekoloških linija koja bi povezivale gradove Boke kotorske i crnogorskog primorja.

Zager Foto JGP FidijaOpština Herceg Novi potpisala je ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnice u naselju Žager u Bijeloj, kao i ugovor o sanaciji lokalnih puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku.

NASVizuelizacija pasarela Zelenika 28112022

Ponovljen je postupak za izbor izvođača radova na izgradnji nadzemne pasarele u Zelenici, procijenjene vrijednosti 150.000 eura.

NSL251122Građani Herceg Novog i predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti blokirali su danas na dva sata Granični prelaz Debeli brijeg u znak protesta zbog situacije u Bolnici Meljine i još jednom poručili da Herceg Novi neće odustati od borbe da ova zdravstvena ustanova bude uvedena u sistem javnog zdravstva i osigurano njeno redovno funkcionisanje.