NSL260923Izložbu 20 restauriranih ikona iz fundusa Muzeja “Mirko Komenenović”, koje predstavljaju zaštićeno kulturno dobro Crne Gore, svečano je u Galeriji “Josip Bepo Benković” u Herceg Novom, otvorila ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Sumrak LovcenaPromocijom knjige „Sumrak Lovćena“ sinoć su u Dvorani Park otvoreni „Njegoševi dani“, manifestacija kojom se obilježava 210 godina od rođenja vladike i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša.

00festivalfolkloraTrodnevni VII Međunarodni festival folklora, u organizaciji KUD „Igalo“, završen je svečanim koncertom u Dvorani Park gdje su nastupila društva iz Evrope, regiona i Crne Gore. Publici su predstavili dio folklornih igara i pjesama.

VIIklapafestivalČak 12 klapa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore nastupilo je sinoć na VII Međunarodnom festivalu klapa u hercegnovskom parku „Boka“. Svaka od njih donijela je pjesmom dio svog zavičaja mnogobrojnoj publici koja je duže od dva sata uživala u mediteranskim notama.

plakat klapeNSLHerceg Novi će u subotu, 16. septembra biti domaćin 7. Međunarodnog festivala klapa. Koncert je planira u 20:00 časova u parku „Boka“.