konkurs visualOpština Herceg Novi raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za studijsku 2022/23.godinu studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, kao i master akademskih i primijenjenih studija, u skladu sa Odlukom o stipendiranju i nagrađivanju studenata.

NSL230922Zdanje Omladinskog centra u Starom gradu očišćeno je, postavljena je nova stolarija na prozorima, u toku je krečenje, sanacija instalacija i uređenje toaleta u prizemlju, a uslijediće sanacija krova, farbanje drvenarije i parketa u dvije plesne sale.

Nasl22092022Crkva Svetog Jeronima dobiće novo ozvučenje, što će poboljšati uslove za obavljanje službe, kao i za održavanje prigodnih kulturnih programa u ovom zdanju iz 17. vijeka.

NSLsaradnja0922Opština Herceg Novi započela je saradnju sa Međunarodnom federacijom filmskih klubova, sa ciljem daljeg afirmisanja grada kao destinacije za snimanje filmova, te unaprijeđenja vidljivosti hercegnovskog festivala filma.

NSL16092022U sklopu programa obilježavanja Dana evropske kulturne baštine, sinoć je u bašti Muzeja Mirko Komnenović upriličen program „Storija o novskim tvrđavama”, posvećen tvrđavama Herceg Novog.