Nas16062022

Potkovičasta kula, koja je zatvorena od 1986. godine, i bastion Svetog Jeronima (Trnovac) će u narednom periodu biti predmet arheoloških istraživanja i konzervatorskih radova, nakon čega će uslijediti i radovi na rekonstrukciji, odnosno adaptaciji, a sve kako bi Stari grad sa svojim utvrđenjima bio dodatno turistički valorizovan.

NAs15062022

Nosiocima diplome "Luča“ i učenicima koji su u Herceg-Novi donijeli nagrade sa državnih i međunarodnih takmičenja danas su na svečanosti u Dvorani Park dodjeljene opštinske diplome i nagrade.

naslovna07062022

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi i Kancelarija za mlade Opštine Ivanjica sarađivaće ubuduće prvenstveno na polju zapošljavanja mladih, ekološkog aktivizma i saradnje obrazovnih ustanova dva grada, saopšteno je na sastanku koji je danas održan u zgradi hercegnovske lokalne samouprave.

mku pozivU toku je izrada krovnog strateškog dokumenta u oblasti kulture - Nacionalnog programa razvoja kulture, sa ciljem unaprijeđenja stanja u tom sektoru.

nas30052022aaa

Prvi susret dječjih horova „Pored mora, pjevati se mora“ okupio je sinoć u Herceg-Novom više od 200 mališana iz sedam gradova regiona i vratio dječiju pjesmu na novsku kulturnu scenu.