novastazaorjen1Proteklog vikenda otvorena je još jedna planinska ruta u hercegnovskom zaleđu. Staza kroz Ljuti krš, na južnom obodu masiva Orjen, rezultat je zajedničkog rada domaćina, Planinarskog kluba “Subra” i Pohodničkog društva “Novo mesto” iz istoimenog grada - pobratima Herceg Novog.

Osim planinara, događaju su prisustvovali predstavnici Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost, Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, te Agencije za razvoj i zaštitu Orjena koji su se obratili okupljenima, nakon čega je slijedilo otkrivanje prigodne spomen-ploče i zajednički obilazak staze.
novastazaorjen2“Staza spada u srednje teške, a glavne atrakcije koje je odlikuju su geo-fenomeni krša, geološke formacije kalcijum karbonata koje formiraju veoma razuđen i teško prohodan reljef. Od pojedinačnih lokaliteta vrijedi pomenuti pogled na markantnu ulaznu vertikalu Škrapske jame, prelaz preko pukotinskog procjepa premošćen drvenim mostićem, te sam vidikovac sa pogledom na Ljuti krš, što je i krajnja destinacija”, saopštavaju organizatori i dodaju da će i ubuduće predlagati i podržavati ovakve i slične aktivnosti koje promovišu naša prirodna bogatstva i zdrave načine života.