NSL19092023Prvi jesenji sajam posvećen domaćoj krtoli i plodovima jeseni „Krtolijada“ održan je prethodne nedelje u porti crkve Svetog Jovana na Kamenom.

Uz bogatu ponudu domaćih proizvoda, priređen je i bogat kulturno – umjetnički program.
U hladu stoljetnih stabala, na čak 18 štandova posjetioci su mogli da osjete bogatstvo ukusa i mirisa jela spremljenih na bazi krompira, kako slanih tako i kolača i torti.
„Izlagači iz našeg zaleđa, ali i gosti iz Nikšića i Trebinja, ponudili su veliki izbor poljoprivrednih proizvoda, kao i sapuna, melema, krema, pića tako da je svaki posjetilac mogao pronaći nešto za sebe. Priređen je i bogat kulturno – umjetnički program u kojem su učestvovali KUD Sloga i vokalni ansambl Lira, koji su svojim nastupima oduševili publiku. Odlično je bio posjećen i dječiji kutak sa zabavom na otvorenom i radionicama izrade figurica od krompira“, saopštavaju organizatori Park prirode Orjen i MZ Kameno-Žlijebi.

Oni su istakli zadovoljstvo posjetom kako domaćeg stanovništva tako i turista, ali i efektima predstavljanja domaće hrane, specijaliteta ovog kraja i regiona.
„Krtolijadu“ su podržali Opština Herceg Novi i gradska Turistička organizacija, uviđajući značaj ovakvih događaja za oživljavanje zaleđa i njegovih brojnih razvojnih potencijala.