CentralnaNSL05032024Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi održao je juče centralnu javnu raspravu o Nacrtu Odluke o određivanju granica, statusa, kategorije i režima zaštite zaštićenog područja Park prirode „Orjen“ na teritoriji opštine Herceg Novi i Nacrtu Studije revizije zaštićenog područja, parka prirode „Orjen“.

Javna rasprava traje do 12. marta.
Centralnoj javnoj raspravi o Nacrtu odluke i Nacrtu studije prisustvovali su prestavnici Opštine Herceg Novi - Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost: ovlašćeni rukovodilac Sekretarijata Dušan Vukić, Rukovodilac sektora za ekologiju Danijela Vlaović, Koordinator sektora za ekologiju Svetlana Matijašević i Samostalni savjetnik za pravne poslove Evgenija Tomić-Crnogorac.
Prisutni su bili i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, koja je izradila Nacrt Studije revizije zaštićenog područja parka prirode „Orjen“: Koordinator projekta mr Biljana Telebak i dipl biolog, član stručnog tima mr Vasilije Bušković, ali i veliki broj zainteresovanih građana i predstavnika raznih institucija (ukupno 55).
U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio Vukić, koji je pozdravio prisutne i upoznao ih sa zakonodavnim okvirom i sa planiranim tokom Centralne javne rasprave. Vlaović je prisutne upoznala sa tokom konkretnog postupka revizije zaštićenog područja Parka prirode Orjen.
Rasprava0105032024U drugom dijelu riječ su dobili članovi stručnog tima za izradu nacrta studije. Telebak je održala prezentaciju Nacrta studije zaštite, nakon čega je Bušković prezentovao zone zaštite i ograničenja u svakoj zoni pojedinačno.
U trećem dijelu Centralne javne rasprave riječ su dobili prisutni zainteresovani građani i predstavnici institucija, koji su postavljali pitanja, davali sugestije i primjedbe. Centralna javna rasprava završena je u 14 sati.
Kao što je ranije saopšteno, uvid u Nacrt Odluke i Nacrt Studije je moguće obaviti na sajtu Opštine Herceg Novi www.opstinahercegnovi.me; u prostorijama Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost, kancelarija broj 101 (III sprat) svakog radnog dana od 8.00 do 11.00 časova, kao i u kancelarijiama: MZ Kruševice - ponedeljkom; MZ Mokrine-srijedom i petkom; MZ Kameno-Žlijebi utorkom i četvrtkom u istom vremenskom intervalu.
Iz nadležnog Sekretarijata pozivaju građane i vlasnike nepokretnosti u ovom području da učestvuju u predmetnoj javnoj raspravi, a primjedbe, predloge, mišljenja i sugestije u pisanoj formi mogu predati do 12. marta:
-putem pošte na adresu Opština Herceg Novi – Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost, Trg maršala Tita br.1, 85 340 Herceg Novi
-neposredno na građanskom birou Opštine Herceg Novi (šalter broj 4),
-na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .