Nas31032023

U Omladinskom centru juče je održana prva radionica novog edukativnog ciklusa “Laboratorija ideja”, organizovana u okviru najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih – Social Imapct Award (SIA).

Više od 50 učenika hercegnovskih osnovnih i srednje škole učestvovalo je na radionici, a predavači su bili Jelena Kavarić i Danilo Popović iz organizacije SIA.

Mladi Herceg-Novog su na ovoj radionici imali priliku da se upoznaju sa mogućim problemima u realizaciji koncepta društvenog preduzetništva, analizi tih problema, ali i pravilnim načinima strukturiranja ideja i valorizacije lokalnih resursa.

SIA je najveći međunarodni projekat podrške društvenom preduzetništvu mladih, koji se istovremeno realizuje u Evropi, Africi i Aziji u 18 zemalja. Okuplja više od 12 hiljada mladih inovatora i budućih preduzetnika.

Radionica je organizovana u saradnji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi i Centra za omladinsku edukaciju, a u narednom periodu naši osnovci i srednjoškolci mogu očekivati još radionica i predavanja na kojima će moći steći nova znanja i usavršiti postojeće vještine.